Стан енергосистеми України – задовільний, але потребує економного споживання ресурсу

Українські енергетики продовжують боротись з наслідками ворожих атак на енергооб’єкти країни. Ще більше завдань додала негода та морози, які збільшили споживання тепла в оселях українців, а відповідно – і навантаження на мережі зросло. В НЕК «Укренерго» закликають людей розумно споживати цінний ресурс і запевняють, що наразі ситуація в мережі – складна, але контрольована.

За інформацією енергокомпанії, вчорашня негода знеструмила 1025 населених пунктів в 9 областях України. Наразі ще триває заживлення споживачів. В регіонах, де відновлюється електропостачання, фіксується швидке зростання споживання. Це не тільки створює значне додаткове навантаження на електростанції, але й перевантажує мережі передачі та розподілу електроенергії. Тому енергетики просять абонентів, яких підключають до живлення, не вмикати одночасно всі електроприлади.

Керівник компанії «Укренерго» Володимир Кудрицький наголосив, що енергетична система перебуває під контролем і має резерв міцності, але обмежений. Тому заощаджувати тепло і світло зараз дуже важливо.
  • Заощадження електроенергії громадянами має позитивний вплив на функціонування енергосистеми. Ми оцінюємо це як еквівалент роботи 2-3 стандартних блоків теплогенерації, що становить приблизно 200-400 мегават. Це значуща допомога для нас. Дефіцити, про які ми періодично згадуємо, часто становлять кілька сотень мегават потужності. Таким чином, економія суттєво полегшує ситуацію, і без неї ми стикалися б із значною складністю.https://www.facebook.com/watch/?v=386546210524510
В НЕК «Укренерго» закликають українців з розумінням ставитись до ситуації. Наша «поранена» енергосистема, ще потребує «лікування», тому її підтримка з боку споживачів наразі дуже актуальна:
  • Просимо споживачів в найближчі дні особливо уважно поставитись до використання енергоємних електроприладів протягом всього дня з 09:00 до 19:00. Щоб допомогти енергосистемі працювати збалансовано в таких складних умовах.
Зверніть увагу на нескладні поради з економії електроенергії. Їх дотримання допоможе країні пережити складні часи і зробити ще один переможний крок.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11