Негода завдає шкоди електромережам та ускладнює рух

Крижаний дощ, налипання льоду на електродротах і дахах будинків, ожеледиця і пориви вітру. Саме з такими явищами зустрілись мешканці Покрова зранку 8-го січня, які ще й супроводжувались повітряною тривогою по області і всій Україні. Через зимову негоду вже маємо певні складнощі.
Через намерзання льоду на лініях електропередач в оселях покровчан виникають перебої зі світлом. Наліпання важкого шару льоду призвело до обриву та пошкодження ліній, що живлять будівлі Покровського ГЗК. Внаслідок цієї аварійної ситуації наразі частково знеструмлені адмінбудівлі підприємства. Фахівці вже працюють над ліквідацією аварії та відновленням електроенергії.
Крім того, вулиці міста покрились льодом — комунальники вже посипають пішохідні доріжки для безпечного пересування мешканців.
Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології оголосив таке попередження:
— 8 січня у місті Дніпро та по Дніпропетровській області очікуються пориви північно-західного вітру до 15-20 м/с. Хуртовини. На дорогах області місцями ожеледиця. Також вдень очікується сильний сніг та поступове зниження температури.

Очільник області Сергій Лисак повідомляє, що Понад 140 одиниць спецтехніки наразі працює на дорогах області. Ліквідують наслідки хуртовини. Вже розчистили більш ніж 9 тис. км автошляхів. Негода додала роботи й енергетикам. Без світла в регіоні майже 40 тис. родин. Фахівці працюють, аби якнайшвидше відновити.

— Траси проїзні. Втім, прошу водіїв без зайвої потреби не виїжджати. А ще бути обачними. Тим, хто за кермом, та пішоходам, — звертається до жителів Дніпропетровщини Сергій Лисак.

Спеціалісти радять пішоходам та водіям дуже обережно рухатись шляхами. Не ходити біля будинків, обходити високі дерева та конструкції рекламних щитів. Врахуйте, що, за прогнозами синоптиків, стовпчики термометру на цьому тижні опустяться до – 10-15 градусів нижче нуля. Утеплюйтесь, намагайтесь економити електроенергію та завчасно подбайте про повний заряд своїх павербанків й інших пристроїв, які допоможуть у разі вимкнення світла.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11