В регіоні відремонтовано понад 20 шкільних укриттів

Таку статистику повідомив очільник Дніпро ОВА Сергій Лисак. Всього 24 укриття облаштовані у 17 громадах нашої області, в тому числі: Криничанській, Петриківській, Губиниській, Покровській міській, Миколаївській, Слобожанській, Широківській. Сховища зможуть вмістити понад 8 тисяч учнів та педагогів. Кілька вже введені в експлуатацію, інші – готують до цього.

За словами посадовця, будівельники виконали суттєвий фронт робіт, в тому числі -перепланування приміщень. Завдяки таким перевтіленням в укриттях з’явилися вбиральні, медпункти, кімнати для зберігання води та їжі. Також шкільні сховища мають системи електро- та водопостачання, вентиляцію, пожежну сигналізацію. Подбали і про зручності для людей з інвалідністю.

Кошти на реалізацію такого соціально важливого проєкту, спрямованого на забезпечення безпеки дітей, виділили з державного та місцевих бюджетів. Адже ми турбуємося про те, щоб школярі повернулися за парти і отримували якісну освіту навіть в умовах війни, – підсумував результати роботи посадовець.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11