Повістки через «Дію»: міф чи реальність?

Мережею шириться новий фейк, що є справою рук ворожої пропаганди. Його суть полягає в тому, що українці нібито масово отримують повістки, розсилка яких здійснюється через додаток «Дія». Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Фахівці, в свою чергу, розвінчують черговий міф, наголошуючи, що функція будь-яких послуг або повідомлень з військового обліку взагалі відсутня у «Дії».
У повідомленні йдеться про те, що «повістка» у прикріпленому в якості «доказу» відео – ні що інше, як намальована картинка, яка з’являється на екрані під виглядом важливого документа. До того ж праворуч і ліворуч від фейкової повістки помітно краї інших документів, що вже додає сумніву. А ще, погодьтесь, за логікою означає, що «повістка» має бути в розділі «Документи», а не в розділі «Повідомлення». До того ж, у псевдо-сповіщенні від ТЦК вказане ім’я та по-батькові отримувача, але не зазначене його прізвище, чого бути не може.
Важливо нагадати й те, що Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров раніше вже зазначав, що повістки через сервіс «Дія» не надсилатимуться.
Тому не варто вірити різним ворожим вкидам. Наголошуємо, що слід дотримуватися інформаційної гігієни та довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11