Дозвіл на тимчасовий виїзд дитини за кордон можна буде оформити в «Дії»

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про старт експериментального проєкту, за яким батьки дітей до 16 років зможуть оформити дозвіл на тимчасовий виїзд дитини за кордон онлайн. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Для того, щоб оформити документ, достатньо зайти у застосунок «Дія» та зробити всього декілька кліків. Важливо те, що завдяки такому нововведенню не потрібна буде особиста присутність обох батьків, купа документів та нотаріальні засвідчення.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив механізм роботи пілотного проєкту. За його словами, все, що потрібно для того, аби скористатися послугою, — це наявність «Дії» в обох батьків. Далі один відсилає заяву про дозвіл, а другий надає згоду в застосунку своїм підписом. Все це – абсолютно безкоштовно.

Це пришвидшить процедуру та врятує від ситуацій, коли дозвіл треба оформлювати по колу в разі втрати. Він зберігатиметься в застосунку, тому його неможливо буде забути або загубити, – наголосили в Мінцифри.

Прикордонники зможуть здійснити перевірку саме через «Дію». Тобто маючи такий дозвіл, не потрібно буде надавати паперові документи.

Наразі фахівці Міністерства цифрової трансформації активно працюють над запровадженням послуги для того, щоб українці змогли якнайшвидше скористатися нею та вкотре позитивно оцінити можливості цифрової держави у їхньому смартфоні.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11