Україна збільшує об’єми видобутку власного газу

Днями на території нашої країни ввели в експлуатацію ще дві нові свердловини. Вони були пробурені силами спеціалістів компанії «Укргазвидобування». Сумарний добовий дебіт цих газових джерел складає 500 тис. м³. Про це повідомляє пресслужба компанії.
За словами її представників, одна зі свердловин – розвідувальна. Її пробурили на нещодавно відкритому родовищі. Місце було визначене завдяки проведеним раніше 3D-сейсморозвідувальним дослідженням.
Другу свердловину – експлуатаційну, пробурили на «старому» родовищі, яке має поклади з високим залишковим потенціалом, але характеризується ускладненою геологічною будовою. Результати буріння цієї свердловини дозволили збільшити видобуток газу на 156 тис. кубометрів, а також уточнити геологічну будову родовища та намітити подальші плани щодо буріння наступних свердловин.
— Ми продовжуємо працювати як з новими, так і старими родовищами і бачимо, що наші підходи показують ефективність: на цих родовищах це вже не перші успішні високодебітні свердловини, які додають суттєвого плюсу до загального видобутку компанії, − зазначив т.в.о. генерального директора «Укргазвидобування» Олег Толмачев.
Отже, Україна не стоїть на місці. Попри воєнний стан, наші фахівці щодня важко працюють за усіма напрямками для подальшого розвитку та розбудови країни з власною потужною економікою.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11