Євросоюз надіслав Україні понад 370 шкільних автобусів

Їх отримали громади, регіонів, які найбільше постраждали від російської збройної агресії. Така підтримка України здійснюється в рамках програми солідарності «Шкільні автобуси для України», започаткованій восени 2022 року Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та першою леді України Оленою Зеленською. Урочиста передача автотехніки відбулася під час візиту Урсули фон дер Ляєн до Києва. Про це повідомляється на офіційному сайті Президента України.
– Торік під час візиту до Європарламенту я розповіла про потребу у шкільному транспорті пані Президентці Єврокомісії. І ось українські громади отримують такі необхідні автобуси. Це великий прояв солідарності. Це прямий маршрут у майбутнє дітей – їхнє та всієї країни – посеред війни. Ось що таке шкільні автобуси, ось чому вони важливі, – зазначила Олена Зеленська.
В рамках цієї кампанії, Європейська комісія закупила 100 автобусів загальною вартістю приблизно 14 мільйонів євро. Державні й приватні організації в країнах-членах ЄС надали ще 271 шкільний автобус через Механізм цивільного захисту ЄС, яким керує Європейська комісія.

Автобуси будуть розподілені між шістьма областями, які найбільше постраждали від російської агресії. Їх отримають громади Київської, Сумської, Миколаївської, Дніпропетровської, Львівської та Чернігівської областей.
Є серед нового шкільного транспорту й інклюзивні підйомники для учнів, які мають колісні крісла. Це допоможе забезпечити доступ до освіти всім українським учням.
Присутній на зустрічі міністр освіти та науки Оксен Лісовий зауважив, що потреба в шкільних автобусах все ще є. Наразі не вистачає трохи більше 2 тис. Разом з тим міністр висловив подяку нашим міжнародним партнерам, які надають суттєву підтримку українським громадам та учнівству.
– Наші діти стійко переносять весь тягар воєнного часу, ще й мають мужність навчатися. Тому ми маємо створити для них найкращі умови. Це наш обов’язок, – підсумувала Олена Зеленська.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11