ЗСУ посилено готуються відбивати ворожі атаки на об’єкти критичної, військової та портової інфраструктури

Сили оборони України активно готуються до збільшення ворожих атак на критичну інфраструктуру, військові та стратегічні об’єкти держави в осінньо-зимовий період. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
За словами посадовця, минулого опалювального сезону російські окупанти випустили по Україні понад тисячу крилатих ракет і дронів-камікадзе. І вже зараз ми підходимо до певного етапу, коли агресор знову може вдатися до повторення сценарію. Адже, судячи з усього, рф вже накопичила певну кількість ракет. Це можна зрозуміти з того, що обстрілів крилатими та балістичними ракетами по території України не було вже досить тривалий час. Через це Сили оборони активно відпрацьовують всі можливі варіанти розвитку подій.
Разом з тим величезну допомогу нашій державі надають західні країни-партнери:
– Ми отримуємо нове озброєння, якого раніше не мали. В тому числі – зенітні ракетні системи, зенітні гармати, що мають радіолокаційний супровід цілі, і можуть в автоматичному режимі знищувати саме дрони-камікадзе, – зазначив Юрій Ігнат.
Речник додав, що наразі в центрі уваги Сил протиповітряної оборони – енергетичний сектор, який буде під прицілом ворога, а на півдні – це ще й портова інфраструктура. Він впевнений, що чим більше в України буде озброєння, здатного знешкодити ворожі повітряні цілі, тим вищий ступінь захисту ми отримаємо.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11