В Україні розгорнуть власне виробництво патронів

Верховна Рада України заклала в державний бюджет-2024 кошти на фінансування виробництва патронів. Про це розповів генеральний  директор  підприємства  «Укроборонпром» Герман  Сметанін.
За словами посадовця, Україна має виробництво патронів, але цих потужностей не достатньо для того, щоб покрити потреби Збройних Сил. Він додав, що «Укроборонпром» втратив свою основну ресурсну базу ще у 2014 році, після окупації «Луганського патронного заводу». З того часу випуском вітчизняних боєприпасів займалося тільки невелике приватне підприємство. Політики, в свою чергу, щороку обіцяли відновити виробництво на базі державного концерну.
– На наступний 2024 рік з держбюджету буде виділено у 7 разів більше коштів на освоєння, модернізацію і розвиток оборонної промисловості, ніж цьогоріч. Частина цих грошей піде на розвиток спроможностей по виробництву патронів, – зазначив Герман Сметанін.
Сподіваємося, що завдяки такій важливій ініціативі нашій державі вдасться налагодити випуск патронів, які стануть у нагоді ЗСУ та допоможуть нам здобути таку омріяну Перемогу.
 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11