Дмитро Швець: «Залізничники комбінату основні завдання виконали і з оптимізмом дивляться у майбутнє»

4-го листопада своє свято відзначають люди дуже відповідальної професії – машиністи рухомого складу і монтери колії, логісти і вантажники, диспетчери та інструктори – всі, хто відповідає за своєчасне завантаження та доставку вантажу до пункту призначення залізницею. У складі Покровського гірничо-збагачувального комбінату своє професійне свято сьогодні відзначає колектив залізничного цеху (ЗЦ). Цьогоріч, незважаючи на всі складнощі воєнного часу, його фахівці долали всі перешкоди і продовжували впевнено рухатись вперед – до досягнення мети. Вони працювали на результат, бо розуміють, що саме на їхні плечі лягає висока відповідальність – своєчасно спрямувати і доставити вантаж до місця призначення. З таким завданням наші залізничники впорались. Про це нам розповів молодий, амбітний і цілеспрямований начальник ЗЦ – Дмитро Швець.

Дмитро Вікторович зазначив, що протягом року ЗЦ, як і всім трудовим колективам комбінату, довелось працювати в непростих умовах. Нестача фінансування на проведення ремонтів і дефіцит персоналу, звісно, давались в знаки. Але залізничники з честю виходили з усіх складних ситуацій, тому сьогодні цілком можуть сказати, що спрацювали досить успішно.

  • Наше основне завдання – перевезення вантажів. І це дуже відповідальна місія, тому що ми виступаємо завершальною ланкою, яка доставляє продукцію з фабрик до споживача. Але до цього кар’єри дуже важко видобувають руду, а фабричники — її збагачують, ми ж стараємось теж не підвести – і своєчасно прибути з вантажем до місця призначення. Якщо говорити про концентрат, то це Нікопольський завод феросплавів. Своєю чергою, з НЗФ перевозимо на комбінат щебінь. Завалка сировини на фабрики – теж наше завдання, але цього року ми його виконували не постійно – тільки тоді, коли працювала ЧЗФ, — розповідає начальник ЗЦ.

Крім перевезень, наші залізничники не менш успішно виконують і ремонтні роботи як рухомого складу, так і колії. Дмитро Швець пишається тим, що у 2023 році  служба колії, під керівництвом начальника Володимира Мурашка, гідно впоралась з капітальним ремонтом рейкошпальної решітки (РШР) на НЗФ. Це завдання виконувала команда монтерів колії під контролем досвідченого бригадира Анатолія Перепятенка.

  • Протягом 10 місяців працівники ЗЦ якісно замінили понад 2 км РШР. Тобто наша служба в даному випадку виступила у ролі підрядників. Виконавши поставлені завдання, цех заробив кошти для комбінату, — коментує Дмитро Швець.

Якщо продовжувати тему РШР, то у 2023-му, на жаль, інших замовлень від підприємств-партнерів на її збірку не надходило. Хоча в планах залізничники мали об’єм робіт на збірку 1,5 км. Ймовірно, подібна ситуація пов’язана зі скрутним матеріальним становищем. До речі, комбінат також не виконував капітальних ремонтів рухомого складу і на залізничних шляхах. Але ремонтні служби ЗЦ уважно слідкували за станом парку техніки та колій, тому своєчасно виправляли ситуацію своїми силами.

Крім служби колії, цими завданнями переймались працівники депо та служби механізації під керівництвом молодих, але досить кваліфікованих керівників —  Віталія Лаврика і Сергія Лебедя.

Начальник цеху підкреслює, що переживати складні часи залізничникам допомагають професіонали з великим досвідом роботи, які завжди діляться своїми знаннями та вміннями з молодшими колегами: це заступник начальника ЗЦ Віталій Мітін, головний інженер – Вадим Бабенко і головний енергетик Михайло Живодьор.

Якщо говорити про роботу на перспективу, то частина працівників ЗЦ у листопаді залишається у трудовому ритмі. Протягом цього місяця залізничники повинні відвантажити агломерат з двох фронтів – ЧЗФ та БЗАФ, а також спрямувати до споживача понад 6 тисяч тон концентрату ДМС №2. Виконуватимуть і доставку щебня на територію комбінату.

Не забуваємо і про те, що наш залізничний цех завжди готовий надати послуги зі збірки та монтажу РШР, а також капітального і поточного ремонту колії.

У день професійного свята Дмитро Швець щиро вітає колектив ЗЦ:

  • Шановні колеги, перш за все, я дякую кожному з вас за сумлінну роботу на максимальний результат. Хочу побажати всім, і тим, хто працює в тилу, і тим, хто захищає Україну на фронті, — не втрачати віри у краще і дивитись у майбутнє тільки з позитивним настроєм. Разом ми обов’язково подолаємо складні часи і зустрінемо всіх наших воїнів вдома з Перемогою. А потім спільними зусиллями знову рухатимемось тільки вперед і не втрачатимемо своїх передових позицій. Бажаю всім вам та вашим рідним міцного здоров’я, родинного благополуччя і мирного неба.

                                                                                                                                                                                                                Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11