2 листопада, Дніпропетровщина: агресор атакував область ракетами та тероризував мирні громади артилерією

Оборонці неба знищили ракету. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак доповів, що вночі захисники неба з ПвК «Схід» збили в регіоні ворожу ракету, уламки якої впали в Дніпровському районі. Внаслідок цього зайнялася суха трава, але вогнеборці оперативно приборкали полум’я. Знищені дві господарські споруди. У трьох приватних будинках вибило вікна. Люди, на щастя, цілі.
Постраждала від рук ворога і Зеленодольська громада Криворізького району – туди агресор поцілив з артилерії. На щастя, люди не постраждали.
На Нікопольщині росіяни вбили жінку та поранили 7 людей.Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора був важкий день для Нікопольщини:
– Загалом агресор здійснив 5 артилерійських обстрілів по районному центру та Марганецькій громаді, випустивши близько двох з половиною десятків снарядів та застосувавши дрон-камікадзе у самому Нікополі. Від удару безпілотника загинула 59-річна мешканка Нікополя, поранення отримали 2 чоловіки та 4 жінки віком від 26 до 73 років. Усім людям надана необхідна медична допомога. Внаслідок обстрілів пошкоджений інфраструктурний об’єкт, приватне підприємство, аптека, 2 магазини, багатоповерхівка, 5 приватних будинків, 2 господарські споруди, гараж та 2 лінії електропередачі.
У Марганецькій громаді також постраждала місцева мешканка. 42-річна жінка була госпіталізована до лікарні у стані середньої тяжкості. Пошкоджені 11 приватних будинків, 4 господарські споруди, одна – знищена, пошкоджені 3 лінії електропередачі.
Гатили і по Грушівській громаді Криворізького району з РСЗВ. 4 будинки, авто та господарська споруда пошкоджені. Люди не постраждали.
Все під контролем, але ризик повторних атак – високий. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що ніч в громадах району минула без обстрілів і надзвичайних ситуацій.
– Ймовірність денних атак залишається високою. Тому протягом дня дослухайтесь до попереджень про небезпеку, – закликав посадовець.
Дякуємо ЗСУ за новий ранок! Віримо тільки у краще. Попри все знаємо, що світло обов’язково здолає темряву і врешті-решт ми зустрінемо Переможний світанок!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11