Міненерго спростувало фейк про графіки відключень світла у листопаді

У соціальних мережах знову поширили інформацію про те, що нібито у листопаді будуть застосовуватись графіки обмежень споживання електроенергії. Міненерго спростувало цей фейк.
Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів. Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, що розташовані на підконтрольній території України. Більше того, наразі у резерві перебувають додаткові потужності, які будуть запущені в роботу у разі збільшення споживання та потреб в електроенергії. Наразі обмеження побутових споживачів не передбачається в жодному з регіонів України, – йдеться у повідомленні.
Також у Міненерго акцентували на тому, що подібні фейкові повідомлення стосовно введення графіків відключень електроенергії – це частина інформаційної війни, яку проводить країна-агресор.
У відомстві нагадали про те, що відключення можливі тільки у разі масованих ворожих обстрілів, які можуть завдати пошкоджень енергетичному обладнанню України.
Тож, Міненерго закликає українців бути пильними і довіряти лише офіційній інформації.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11