Заробітна плата, персонал і перспективи роботи підприємства

Не дивлячись на те, що Покровський ГЗК наразі призупинив свою основну діяльність і майже нічого не заробляє, зарплата колективу виплачується вчасно. Її обсяг сягає 39 млн грн на місяць, з яких 8 млн грн підприємство перераховує нашим працівникам, які захищають країну на фронті.

Хочу звернути увагу на те, що законодавство України дозволяє нам не платити зарплату військовим, але я вважаю, що це – наш обов’язок перед ними, наша честь та гідність. Завдяки колегам, які взяли до рук зброю, ми маємо можливість жити і працювати в тилу, тому не зупиняти виплати – це той мінімум, яким ми зараз можемо їм віддячити, – говорить Сергій Павлович

За словами керівника підприємства, комбінат дуже обмежений у ресурсах. Тому, щоб забезпечити виплату заробітної плати, працівники повинні дуже відповідально ставитись до витрат таких ресурсів, як електроенергія, газ, вода, паливно-мастильні матеріали. Це мають розуміти всі.

Щодо скорочення деяких підрозділів та долі колективів, які там працювали

Це питання теж на порядку денному і піддається безлічі інтерпретацій. Технічний директор Віктор Бондарець уточнив, що наразі мова йде, скоріш, не про скорочення, а про реструктуризацію.

Керівники підприємства розповіли, що війна значно вплинула на чисельність персоналу. Разом з мобілізованими, тими, хто виїхав за кордон і звільнився, комбінат втратив близько 600 працівників або два великих підрозділи персоналу. Існує значна вірогідність того, що ці люди у повному складі вже не повернуться на роботу. У зв’язку з цим виникає питання: як зберегти виробничий процес і сортамент продукції?

– Ми багато думали над цим непопулярним питанням. Дійшли такого висновку – будемо скорочувати Покровський кар’єр і Олександрівську збагачувальну фабрику, Запорізький кар’єр плануємо переформатувати. Обладнання і техніку передамо діючим підрозділам, а персоналом будемо комплектувати вакантні посади. Звісно, задовольнити всі бажання не вдасться, але ми зі свого боку будемо максимально враховувати інтереси працівника і зіставляти їх з кадровими можливостями підприємства, – акцентує очільник комбінату.

Керівництво Покровського ГЗК зазначає, коли підприємство повернеться до роботи на повну потужність, крім допоміжних, планують залишити такі основні підрозділи: два великих кар’єри – Чкаловський №2 та Північний, і один карбонатний – Олександрівський, а також Чкаловську збагачувальну фабрику, Дільницю магнітної сепарації №2 і Богданівську збагачувально-агломераційну фабрику. Звертають увагу на те, що видобувати попередні об’єми руди комбінат не зможе, відповідно – скоротиться виробництво, тому чисельність персоналу теж доведеться оптимізувати.

Наразі працівники електроремонтного, ремонтно-механічного, ремонтно-будівельного, автотранспортного та залізничного цехів частково задіяні у виконанні нагальних завдань. Вони полягають у відвантаженні та перевезенні металобрухту, розбиранні списаних об’єктів та електродвигунів. Головний акцент направлений на посилену охорону всіх територій і підрозділів підприємства.

Волонтерська робота не припиняється

Незважаючи на всі негаразди комбінат продовжує підтримувати наших Захисників. Ми неодноразово говорили про те, що кожен працівник підприємства вже зробив вагомий внесок у нашу спільну Перемогу.

Загальна сума коштів, які ми збирали із заробітної плати, сягнула 12 млн грн. На ці гроші було придбано безліч потрібних речей на запити наших військових, а саме: 9 автомобілів, 26 тепловізорів, 126 комплектів приладів нічного бачення, 142 бронежилети, 30 касок і ще багато корисностей, які зараз «воюють» на різних фронтах. Крім цього, саме колектив Покровського ГЗК побудував рубежі оборони південно-західної частини Нікопольського району. Ми намагаємось робити все, від нас залежне, аби допомогти хлопцям вижити і вигнати російських загарбників з території України. На жаль, 13 працівників ми втратили назавжди. Вічна пам’ять Героям… Їхні родини отримали і продовжують отримувати від підприємства матеріальну допомогу. Всю цю надважливу роботу щодо підтримки наших воїнів ми, за можливості, продовжуватимемо і надалі, – сказав Сергій Шуваєв.

Отже, підсумовуючи сказане, варто підкреслити, що інформаційна війна нині на дуже потужній хвилі. У першу чергу вона вигідна нашим ворогам для того, щоб посіяти паніку і збити нас з пантелику. Але наша з вами задача – не вірити чуткам і не розповсюджувати їх. Покровський гірничо-збагачувальний комбінат сьогодні працює! Так, з певними обмеженнями й зміненим вектором роботи, направленим на надання послуг, але його точно не збираються закривати. Заробітна плата трудовому колективу виплачується і військовим – теж, податки у міський бюджет від підприємства надходять. Комбінат продовжує виконувати і свої соціальні функції – завозить питну воду для працівників та жителів міста й організовує перевезення бажаючих донорів до Нікопольської станції переливання крові.

Всім важко, але ми переконані у тому, що боротись з негараздами треба, об’єднавши зусилля. Тоді точно Перемога буде за нами!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11