Нікопольщина отримала гуманітарну допомогу від іноземних партнерів

Німеччина продовжує підтримувати Нікопольський район. Цього разу німецькі благодійники передали корисні речі, а також декілька автівок, що поповнили парк спецтехніки. Про це повідомили в Дніпро ОВА.
Перш за все слід сказати про те, що наприкінці лютого Дніпропетровщина і федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія підписали спільну Декларацію, у якій висловили наміри про співпрацю та взаємодію в енергетичній, економічній, науковій, медичній, культурній, соціальній сферах, а також розвиток дружніх відносин.
Протягом цього року німецька сторона неодноразово присилала гуманітарні вантажі. І от днями підтримку в наш регіон надіслали партнери з німецькиї землі Північний Рейн-Вестфалія й товариста «Синьо-жовтий хрест». Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.
Так пожежну автоцистерну, котра допомагатиме рятувальникам ліквідовувати наслідки ворожих обстрілів, надіслав район Еммеріх. Два сміттєвози надійшли від Леверкузена. Район Гайсберг вислав декілька мікроавтобусів. Вони будуть використовуватися в якості соціального транспорту для людей вразливих категорій. Також до вантажу ввійшли теплі речі, фільтри для води та понад три десятки комп’ютерів для дитячих закладів.
– Цінуємо вагому підтримку наших добрих друзів. Допомога зараз вкрай важлива. Особливо для Нікопольщини. Адже цей район з липня минулого року під постійними вогнем агресора, – наголосив Сергій Петрович.
Зважаючи на необхідність постійного контролю рівня радіації в області, міжнародні партнери доправили на Дніпропетровщину майже 100 дозиметрів. Ці пристрої посилять контроль за важливими показниками.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11