В Україні анонсовано створення резерву медпрацівників для роботи на деокупованих територіях

Таку перспективну мету ухвалив Кабінет Міністрів України. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.
– Мешканці майбутніх деокупованих територій будуть забезпечені якісною медичною допомогою. Наразі Міністерство охорони здоров’яразом з партнерами працює над створенням кадрового резерву працівників сфери охорони здоров’я для роботи на звільнених територіях. Нещодавно відповідну постанову ухвалив Уряд, – зазначив Радуцький.
За словами депутата, Україна вже має досвід залучення медиків до допомоги під час критичних ситуацій. Так на ліквідацію наслідків підриву Каховської ГЕС приїхали чимало фахівців з Волинської, Полтавської, Закарпатської областей та м.Київ.
Михайло Радуцький наголосив, що ті лікарі, які прагнуть працювати на відновленій Україні, будуть включені в спеціальний електронний кадровий резерв. Кожен зареєстрований в ньому медик матиме особистий кабінет, тобто профіль, за допомогою якого зможе обмінюватися документами та інформацією з іншими користувачами. Система включатиме актуальну інформацію про кадрову потребу на деокупованих територіях та буде взаємодіяти з іншими державними ресурсами.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11