Українців закликають поділитися сімейними історіями Голодомору

В Україні стартував онлайн-проєкт «Голодомор. Історії роду», присвячений 90-м роковинам Голодомору 1932-1933 років. Ініціатором його проведення стало Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Даний проєкт має на меті вшанування пам’яті жертв Голодомору. Ним організатори закликають українців досліджувати історію власного роду та продемонструвати всьому світові глибину трагедії нашого народу на конкретних прикладах звичайних українських родин.

Протягом місяця до Дня пам’яті жертв голодоморів, який цьогоріч припадає на 25 листопада, ми публікуватимемо на своїх сторінках у соціальних мережах історії-оповіді, записані зі слів очевидців, які пережили Голодомор 1932-1933 років. Заохочуємо вас підтримати наш проєкт та долучитися власними дописами з родинними історіями про геноцид, який переживали ваші рідні. Давайте разом говорити про це! йдеться в повідомленні.

Для того, щоб поєднати якомога більше «живих» історій, слід публікувати дописи у соцмережах – на Facebook та Instagram з позначкою @Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти та хештегом #Голодомор_Історії_роду.

За бажання кожен може надіслати родинну історію, пов’язану з Голодомором, проілюструвавши її світлинами рідних. Листи приймаються на e-mail: press@arts.org.ua.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11