Держава пропонує українцям безкоштовно вивчитися на фахівців з розмінування. Хто може скористатись цим правом?

Державна служба зайнятості до 124 найменувань збільшила перелік професій та спеціальностей, за яким можна отримати ваучер на навчання. Відтепер можливе навчання й за професією «Сапер». Про це повідомили у пресслужбі Міністерства економіки.

Зараз Україна – найбільш замінована країна у світі. Понад 174 тисячі квадратних кілометрів території України потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами. Тому гуманітарне розмінування – одне із критично важливих для України питань. Це можливість врятувати життя і захистити безпеку населення. А ще можливість відновити економіку. Ми не можемо чекати закінчення військових дій, ми маємо діяти вже сьогодні. Підготовка спеціалістів з розмінування, з одного боку, допоможе відновленню економіки, а, з іншого боку, допоможе соціальній адаптації українців, які повертаються із армії до мирного життя, або в той чи інший спосіб постраждали під час війни, надала пояснення Перший віцепрем’єр-міністр України Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Навчитися професії сапера можна буде у 8 закладах освіти. Скористатися правом отримання такої спеціальності можуть наступні категорії громадян:

  • внутрішньо переміщені особи;

  • учасники бойових дій;

  • звільнені з військової служби;

  • 45+ років;

  • люди, які отримали поранення внаслідок війни;

  • особи з інвалідністю;

  • люди, які пройшли полон.

Кожен охочий, хто належить до вищеназваних категорій, має професійно-технічну, фахову або вищу освіту, зможе отримати ваучер на навчання номіналом до 27 тис. грн та пройти відповідну підготовку.

Дізнатися більше про послугу, а також подати заявку можна за наступним посиланням.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11