СБУ затримала зрадника з Дніпропетровщини, який співпрацював з ворогом

     Контррозвідка Служби безпеки України викрила на Дніпропетровщині агента головного управління генштабу зс рф (відомого як гру). Він збирав розвіддані про переміщення Сил оборони на східному та південному фронтах. Щоб затримати зрадника, українські спецпризначенці провели комплексні заходи. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

      За даними слідства, зрадником виявився мешканець одного із міст поблизу Дніпра. Ворожий інформатор має дві судимості. Його загальний «в’язничний стаж» майже 8 років: за крадіжки, незаконне заволодіння транспортними засобами, хуліганство та нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

      Восени 2022 року злодія завербував російський «воєнкор» Владлен Татарський. Розвідувально-підривну діяльність проти України фігурант вів з листопада 2022 року по квітень 2023-го. Всю отриману інформацію надсилав своєму «зв’язковому». Той уже передавав її представникам воєнної розвідки рф.

     Довідка. Владлен Татарський – уродженець Макіївки, бойовик «ЛДНР» та пропагандист, який підтримував ПВК «вагнер». Загинув 2-го квітня під час «творчого вечора» у петербурзі.

     У поле зору ворожого блогера зрадник потрапив через антиукраїнські коментарі, які він публікував на одному з прокремлівських телеграм-каналів.

       Для збору розвідданих запроданець регулярно об’їжджав околиці Дніпра та приховано фіксував маршрути руху підрозділів ЗСУ. Після листування з агресором він ретельно видаляв усі відправлені повідомлення.

     Після ліквідації ворожого блогера його поплічник намагався «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя. Втім, співробітникам СБУ все одно вдалося вийти на його слід, встановити місце знаходження і затримати злочинця.

     Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував для співпраці з окупантами.

     Зараз зловмисник перебуває під вартою.

     На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зраднику про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11