Російські окупанти здійснили теракт по Запоріжжю

     Сьогодні вночі російські окупанти завдали ракетного удару по центру Запоріжжя. Влучили у житлову багатоповерхівку. Внаслідок цієї терористичної атаки є загиблі, поранені та зниклі безвісти українці. Загалом по території України ворог завдав 3 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з РСЗВ. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

     Двоє загиблих, троє поранених та ще стільки ж зникли безвісти внаслідок російської атаки у Запоріжжі. Про це повідомив керівник ОВА Юрій Малашко:

     ‒ Вночі працювали на місці кривавого терористичного акту рашистів ‒ багатоповерхівка в центрі міста, де мирно спали люди. На жаль, кількість загиблих зросла до 2 осіб, поранених ‒ до 3 людей, ще 3 людей вважаються безвісти зниклими. Жителів евакуювали в безпечне місце, зігріли, надали психологічну та іншу допомогу. Будинок відновимо, а ось загиблим ‒ вічна пам‘ять. Людей не повернути. На місці продовжують працювати екстрені служби. Дякую рятувальникам, що з ризиком для життя розбирають завали, що завжди перші там, де небезпечно. Дякую медикам ‒ лікуєте, знеболюєте, витягаєте з того світу. Дякую правоохоронцям ‒ захищаєте, забезпечуєте порядок. Дякую всім небайдужим, що допомагають, не залишаються осторонь.

     Окупанти поранили 6 людей на Херсонщині. За минулу добу росіяни здійснили 70 обстрілів, випустивши 404 снаряди з мінометів, артилерії, «Градів», БМП, танків, авіації та БПЛА. По самому Херсону ворог випустив 16 снарядів. Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін:

      російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; будівлю навчального закладу, підприємство залізничного транспорту, територію парку та набережної у Херсоні. Через російську агресію 6 людей дістали поранення.

     Натомість українські воїни знищують загарбників на полі бою. За інформацією військових, на фронті протягом минулої доби відбулося 69 бойових зіткнень.

     Наша авіація завдала 15 ударів по районах скупчення особового складу, озброєння та військової техніки противника та 3 удари по його зенітно-ракетних комплексах.

     Підрозділи ракетних військ уразили 5 пунктів управління, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника.

     Загалом за добу українські оборонці знищили 620 окупантів, півсотні ворожої військової техніки, зокрема літак і 6 гелікоптерів.

     Слава Збройним Силам України! Переможемо разом!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11