Покровчан запрошують долучитися до обговорення з приводу перейменування вулиць

     Покровська міська рада запрошує мешканців громади долучитися до обговорення з приводу перейменування вулиць Гоголя Миколи, Кожедуба Івана, Лумумби Патріса, Першотравнева, 8 Березня, Шатохіна. Про це повідомив голова робочої групи з питань подолання наслідків російської імперської та радянської тоталітарної політики у Покровській міській територіальній громаді Дніпропетровської області Сергій Курасов.

      На Офіційному сайті Покровської міськради зазначається:

     – Керуючись законами України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про охорону культурної спадщини», «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання розпорядження голови Дніпропетровської ОДА від 29 червня 2023 року №Р-225/0/3-23 «Про подолання наслідків російської імперської та радянської тоталітарної політики у Дніпропетровській області», з метою проведення підготовчих та організаційних заходів щодо дотримання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» та забезпечення виконання його вимог з дня набрання чинності цим законом, а також з метою захисту національних інтересів, подолання впливу російських цивілізаційних міфів, російської імперської та радянської спадщини, у Покрові створена робоча з питань подолання наслідків російської імперської та радянської тоталітарної політики у Покровській міській територіальній громаді Дніпропетровської області.

     Опитування та обговорення з приводу питання перейменування вулиць триватиме в трудових колективах та серед населення міста.

      Учасникам громадського обговорення слід подавати свої пропозиції чи зауваження до міської ради у письмовій формі чи електронною поштою.

     При цьому обовʼязково потрібно вказати наступні дані:

    • прізвище, імʼя, по батькові особи, яка їх подає;
    • адресу проживання;
    • інформаційну довідку про фізичну особу, ювілейну, святкову чи історичну дату або назву історичної події, на яку пропонується перейменувати вулицю.

     У письмовій формі пропозиції (зауваження) приймаються через громадську скриньку за такими адресами:

    • вул. Центральна, 48 виконком Покровської міської ради;
    • с.Шолохове, вул. Центральна, 14 приміщення старостинського округу.

     Або пишіть на електронну адресу: org-viddil@pokrov-mr.gov.ua

     Анонімні заявки не реєструються та не розглядаються.

     Зауваження і пропозиції приймаються до 1 грудня 2023 року.

     Після закінчення терміну обговорення, робоча група проаналізує всі пропозиції та відбере ті, що знайдуть найбільшу підтримку громадян і передасть їх на розгляд міської ради.

     Результати громадського обговорення будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Покровської міської ради.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11