Україна отримала першу броньовану швидку, придбану за кошти United24

16-го жовтня з Канади до України прибула перша машина швидкої допомоги. Її місія – рятувати поранених бійців безпосередньо з лінії фронту, оперативно доставляючи їх до найближчого медзакладу. Важливо те, що цю автівку було куплено за кошти United24. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я (МОЗ).

Загальна вартість броньованих авто становить 124 млн грн. Кожна така «швидка» 100% відповідає стандартам НАТО.
У МОЗ повідомили, що такий транспорт має чимало переваг. Наприклад, однією з особливостей є «автовзуття», тобто шини. Вони розроблені таким чином, що машина зможе їхати навіть з пробитими шинами, не втрачаючи при цьому своєї швидкості. Тобто «швидка» не зупиниться під обстрілами через пошкоджені шини, а зможе рухатися далі і не втрачати дорогоцінний час, необхідний для порятунку бійців з найгарячіших точок фронту. Окрім цього, закордонне придбання має повний привід, тобто зможе безперешкодно пересуватися навіть бездоріжжям.
Керівник МОЗ Віктор Ляшко висловив подяку всім, хто підтримує наших захисників та пересилає кошти, котрі, без перебільшення, рятують життя.

Нагадаємо, що United24 – це глобальна ініціатива на підтримку України, запущена в травні 2022 року Президентом Володимиром Зеленським. Ця спеціальна платформа має на меті збір коштів з подальшим залученням на потреби оборони, розмінування, медичну допомогу та відбудову України.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11