Вночі окупанти здійснили масову повітряну атаку по території України

     Уночі проти 16 жовтня російські окупанти атакували Україну, застосувавши балістичне озброєння (ракету «Іскандер М»), 5 керованих авіаційних ракет та 12 безпілотників типу «Shahed-136/131». Авіаційні ракети ворог випустив по північних та східних регіонах нашої країни, а шахеди підступно скерував у різні напрямки, зокрема на захід. Про це доповідає Командування повітряних Сил ЗСУ.

      Як заявила в ефірі телемарафону речниця Південного оперативного командування ЗСУ Наталія Гуменюк, ворожі повітряні цілі знову мали складну траєкторію руху. Крім того, бійці ЗСУ збивали ворожі «шахеди» у складних погодних умовах, оскільки на півдні країни були шторми та сильний поривчастий вітер.

      Протиповітряна оборона працювала по БПЛА у Кропивницькому, Миргороді, Хмельницькому, Старокостянтинові.

     В результаті бойової роботи оборонці неба збили дві керовані авіаційні ракети Х-59 та майже всі ударні дрони.

     У результаті російської атаки в Полтавській області постраждали троє людей. Про це повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін:

      – Вночі ворог атакував Полтавщину ракетами та БпЛА. У Миргородському районі було чутно звуки вибухів. На щастя, влучань в цивільну чи критичну інфраструктуру немає. Проте уламки ракети пошкодили кілька приватних будинків. За попередньою інформацією постраждало троє людей, серед них одна десятирічна дитина. Всі доставлені до лікарні. Загиблих немає. Дякуємо нашим Силам оборони за роботу та захист! Слава Україні!

      Один поранений на Кіровоградщині. Очільник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович зазначив, що всю ніч ворог тероризував область ракетами і дронами.

      – Працювало ППО. Є збиття, на жаль, є й влучання. Одну людину доставлено в лікарню. Руйнувань цивільної інфраструктури немає. Дякуємо нашим славним Збройним Силам України за те, що ми живі! Разом ми сильні! Україна переможе!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11