В Україні презентували мобільні залізобетонні сховища від «Градів», які збираються за дві доби

Днями у Києві відбулася виставка безпекових технологій Security 2.0, де були представлені корисні розробки вітчизняних виробників. Про це повідомляє один з новинних сайтів.

Фахівці компанії BetonEnergo, котра до повномасштабного вторгнення спеціалізувалася на випуску залізобетонних виробів, зазначили, що з початком війни наша країна відчула дефіцит нормальних укриттів. Адже «те, що в мирний час вважалось укриттям – в більшості випадків виявилося підвалом, заваленим мотлохом, який точно не врятує під час реальної небезпеки».

Саме у зв’язку з цим спеціалісти вирішили створити швидко споруджуване сховище (ШСС), котре зможе захистити людей від вибухової хвилі снарядів РСЗВ «Град» та навіть САУ «Піон».

ШСС можуть вміщувати 20, 50 чи 100 людей. Їх можна встановити під стадіонами чи спортивними майданчиками шкіл, або ж по периметру дитячих садків чи цивільних компаній, у безпосередній близькості від евакуаційних виходів. Сховище обладнане вентиляцією, енергозабезпеченням, санвузлом та двома виходами. Строк будівництва такого укриття – 48 годин.

На даний момент мобільні залізобетонні укриття поставляються у 19 областей України. А ось перші безпекові новинки відправилися до Миколаєва, котрий від початку війни і до сьогодні продовжує потерпати від ворожих обстрілів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11