Вночі ворог атакував південь України «шахедами»

     У ніч на 10 жовтня російські війська атакували південну частину України 36 ударними БпЛА типу «Shahed». Із них 27 ворожих дронів знищили наші оборонці неба у межах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. Про це доповідає Командування повітряних сил ЗСУ.

     За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог завдав один ракетний та 63 авіаційних удари, здійснив 47 обстрілів з РСЗВ. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інші цивільні обʼєкти.

     Під час нічної атаки в небі над Одещиною знищити 23 «шахеди», є влучання по логістичній інфраструктурі. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер. За його словами, атака тривала 3 години. Постраждалих, на щастя, немає.

     Російські терористи поранили 4 людей на Херсонщині. Очільник ОВА Олександр Прокудін розповів, що за минулу добу ворог здійснив 79 обстрілів, випустивши 443 снаряди (з них 28 по самому місту Херсон) з мінометів, артилерії, «Градів», танків, авіації, дронів.

     ‒ російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; будівлю бібліотеки у Херсоні; будинок культури у Бериславському районі. Через російську агресію 4 людини дістали поранення, ‒ написав керівник ОВА.

     На Миколаївщині збили один ударний БпЛА. Миколаївська облдержадміністрація інформує, що впродовж дня 9 жовтня росіяни завдали артилерійських обстрілів по селу Дмитрівка Куцурубської громади. Постраждалих немає. Пошкоджень зазнали адмінбудівля, школа, приватні будинки та господарські споруди.

     Окупанти вбили одного та поранили чотирьох цивільних на Донеччині. За даними Донецької обласної прокуратури, 9 жовтня російські військові, ймовірно, з артилерії атакували с. Костянтинівка Покровського району, внаслідок чого загинув 52-річний місцевий житель.

     ‒ Крім того, о 13.00 окупанти поцілили по приватному сектору м. Авдіївка. Від влучання снарядів по одній з вулиць зазнали осколкових поранень двоє сусідів віком 46 та 55 років. Їм надано кваліфіковану медичну допомогу. Вже надвечір війська держави-агресора обстріляли с. Єлизаветівка Покровського району, де отримали поранення 19-річна дівчина та чоловік 33 років. Потерпілих доставлено до медичного закладу, ‒ констатують у Донецькій обласній прокуратурі.

      Вздовж лінії розмежування відбулося 39 бойових зіткнень впродовж доби.

     Авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки загарбників.

     Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів, 2 райони скупчення особового складу, озброєння, військової техніки та станцію РЕБ противника.

     Завдяки ЗСУ вороже військо поменшало на 450 окупантів та майже на півсотні одиниць техніки.

     Вклоняємось героїзму українських воїнів, які відбивають атаки російських загарбників та крок за кроком визволяють рідну землю. Молимось за наших Захисників та разом з ними прокладаємо шлях до Перемоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11