Як не піддаватись маніпуляціям та залишатись згуртованими? Дізнавайтеся на Всеукраїнському уроці єдності

     6-го жовтня о 12.00 відбудеться Всеукраїнський урок єдності для школярів 5-11 класів, їхніх батьків і вчителів. Його проведуть фахівці національного проєкту із медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики і «Суспільне мовлення». Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

      Темою Всеукраїнського уроку єдності цьогоріч є інформаційна гігієна, а саме: «Як не піддаватися маніпуляціям та протидіяти дезінформації».

      Як протидіяти соціальним стереотипам? Хто такі боти і тролі? Як розумно споживати інформацію? Відповіді на ці питання слухачі отримають на уроці. Крім того, за словами організаторів, на школярів старших класів чекає сюрприз, про який оголосять під час ефіру.

      – В умовах російсько-української війни медіаграмотність – це питання ледь не національної безпеки. Для Міністерства освіти і науки це важливо ще й у контексті розвитку реформи Нової української школи, яка закладає засади компетентнісного навчання. Становлення медіаграмотного учнівства – це одне із пріоритетних завдань реформи. Тож цей урок – чудова нагода для учнів, батьків, учителів обʼєднатися в символічному акті для того, щоби розвивати навички критичного мислення й медіаграмотність, – наголосив генеральний директор директорату шкільної освіти МОН Ігор Хворостяний.

      Всеукраїнський урок єдності проведуть 6-го жовтня о 12.00 на телеканалі «Суспільне. Культура» й на ютуб-каналі «Перший». Повторно його транслюватимуть 13 жовтня о 9.30. Крім того, о 15.30 його зможуть побачити глядачі місцевих телеканалів «Суспільного».

        Урок можна переглянути в будь-який інший час після його початку за посиланням на ютуб.

      Тривалість онлайн-уроку 30 хвилин. Тобто вчителі матимуть ще 15 хвилин для обговорення з учнями прослуханого матеріалу, щоб максимально закріпити отримані знання.

      Довідка. Всеукраїнський урок з медіаграмотності проведуть не вперше. За ініціативи «Фільтр», захід уже проводили 16-го лютого 2022 року. Тоді до події долучилися учні з усієї країни.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11