Україна отримала надпотужні автотрансформатори від міжнародних партнерів

Японія спільно з Програмою розвитку ООН доставили в Україну два нових автотрансформатори, які забезпечать світлом півмільйона людей. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.
Зважаючи на те, що минулої зими під час масованих обстрілів саме автотрансформатори були чи найбільшою ключовою ціллю ворога, вже зараз Україну підтримують міжнародні партнери. Корисне обладнання буде встановлено на одній з підстанцій НЕК «Укренерго» з метою забезпечення електроенергією близько 500 тисяч споживачів.
– Ця надзвичайно цінна для нас. Це потужний внесок у забезпечення енергетичної безпеки України напередодні складної зими, яку, сподіваємось, завдяки такому партнерству ми пройдемо гідно, – відзначив Міністр енергетики Герман Галущенко.
Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє, в свою чергу, підкреслив, що підсилення енергомережі України сприяє не лише забезпеченню електроенергією, але і зміцнює стійкість української нації.
Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі заявив, що його країна й надаліпродовжуватиме підтримувати Україну та надішле ще два трансформатори та інше обладнання до кінця року, в тому числі резервні електростанції та генератори різної потужності, необхідні для оперативного відновлення пошкоджених об’єктів енергетичної інфраструктури.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11