ЗСУ відбили нічну атаку «шахедів»

     У ніч на 5 жовтня російські війська атакували Україну ударними дронами типу «Shahed». Усього зафіксовано пуски 29 БпЛА. З них 24 знищено нашою протиповітряною обороною у межах Одеської, Миколаївської та Кіровоградської областей. Про це повідомляє Командування повітряних сил ЗСУ.

     Крім того, за інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби окупанти завдали 5 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснили 47 обстрілів з РСЗВ.

     Від російських терористичних атак страждає цивільне населення, руйнувань зазнають житлові будинки та цивільна інфраструктура.

      Так, на Херсонщині через російську агресію 2 людини дістали поранення. Про це повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

      За його словами, впродовж доби по Херсонській області ворог здійснив 78 обстрілів, випустивши 445 снарядів (два з них ракетні). Гатив з мінометів, артилерії, «Градів», танків, авіації, БПЛА. По місту Херсон російські військові випустили 25 снарядів, поцілили у житлові квартали населених пунктів, будівлю навчального закладу в Херсоні.

     ‒ Сьогодні близько 03:00 армія рф вдарила з авіації по Одрадокам’янці та Миколаївці Бериславського району. Інформація про постраждалих та руйнування встановлюється, ‒ додав Олександр Прокудін.

     Двоє поранених на Запоріжжі. Окупанти 189 разів вгатили по 23 населених пунктах області. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко:

     – Внаслідок артударів поранення отримала 47-річна жителька Кам’янського та 64-річна оріхів’янка – їх оперативно доправлено до лікувальних установ. Надійшло 19 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

     У Кіровоградській області «шахеди» поцілили в об’єкт інфраструктури. Сьогодні вночі ворог атакував Кіровоградщину дронами. Про це написав начальник ОВА Андрій Райкович:

     – Працювала ППО. Збито 9 безпілотників. Проте є й влучання в об‘єкт інфраструктури. Обійшлося без загиблих та травмованих. Всі відповідні служби задіяні в ліквідації пожежі. За попередніми даними – цивільна інфраструктура не ушкоджена. Дякуємо нашим славним Збройним Силам України за те, що ми живі! Разом ми сильні! Україна переможе!

     Харківщина вночі зазнала ракетного удару. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов:

     – Минулої ночі, близько 00:15 ворог завдав ракетного удару (попередньо, ЗРК С-300) по смт Печеніги Чугуївського району, зафіксовані влучання на території дачного селища. Пошкоджено 2 будинки, сталися пожежі.

     Авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

     Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, 3 райони скупчення особового складу, озброєння та військової техніки, 10 артилерійських засобів та склад боєприпасів ворога.

     Наші війська нищать російських загарбників на полі бою. За добу на фронті відбулося 57 боєзіткнень, наші воїни ліквідували 580 окупантів та близько сотні одиниць військової техніки противника.

     Пишаємося нашими мужніми та вмотивованими Захисниками, завдяки яким ворог відчуває міць та силу духу українського народу! Перемога за нами!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11