У МВС розповіли, навіщо потрібна комендантська година в тилу

Найближчим часом українцям не слід розраховувати на те, що комендантську годину в тилових регіонах країни буде скасовано. Більш того, вона несе певну користь та може діяти навіть після завершення війни. Про це повідомив очільник відомства Ігор Клименко в інтерв’ю «Українській правді».

За словами керівника, комендантська година була запроваджена як необхідний захід, що дисциплінує та запобігає збільшенню злочинності.

Впровадження комендантської години несе користь у тому, що поліцейський чи патруль може на законних підставах зупинити людину, якщо вона опинилася на вулиці у заборонений час та перевірити її особу. Окрім цього, «години-табу» допомагають знизити кількість скоєних злочинів (як відомо, більшість правопорушень відбуваються саме вночі).

Нагадаємо, що у кожному регіоні України діє комендантська година, тривалість якої регламентована розпорядженнями обласних військових адміністрацій. Так, у Дніпрі вона триває з 00.00 до 05.00, а ось у Покрові – з 23.00 до 04.00.

Тому краще дотримуватись правил комендантської години та не перебувати на вулиці у зазначений час. Таким чином, ви зможете убезпечити себе від підвищеної уваги з боку представників правоохоронних органів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11