Триває будівництво магістрального водогону

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України продовжує реалізацію наймасштабнішого проєкту з будівництва магістрального водогону «Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка». Цей водогін, протяжністю 145 км, який має забезпечити водою понад 1 млн людей у населених пунктах, постраждалих після підриву Каховської ГЕС. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.
На даний момент активні роботи проводять на кожній з трьох ділянок майбутнього водогону.

Ділянка Марганець – Нікополь – Покров. Тут буде прокладено 40,9 км нового трубопроводу у 2 нитки. Наразі над реалізацією цього завдання працює 159 працівників та 64 одиниці техніки. Загальними зусиллями вже влаштовано 75% трубопроводу. Окрім цього, проводяться земляні, підготовчі та геодезичні роботи, а також прокладання траси.

Ділянка Інгулець – Південне водосховище (Кривий Ріг) має протяжність 26,9 км. Зараз тут вже укладено 53,6 км трубопроводу, що складає 82% від запланованого. На обʼєкті працює 145 одиниць техніки та 292 працівники. Будівельники виконують земляні та геодезичні роботи, проводять укріплення берегів каналу. Також тут будуються дві насосні станції: готовність першої – 10%, другої – 20%. На завершальних етапах – будівництво підстанції №1 (виконано 85%), та №2 (виконано 90%).

Ділянка Запоріжжя – Томаківка – Марганець. За планом треба прокласти 76,7 км трубопроводу у дві нитки. Вже модернізовано існуючий водозабір завдяки встановленню 2 занурених, 2-х робочих та 2-х резервних насосів. На сьогодні вже влаштували 49,1 км трубопроводу (32%). Також розпочалися роботи із закладання основ під фундамент 6 насосних станцій, кожна з яких буде обладнана 4 насосами – двома основними та двома резервними. В цілому на ділянці будуть функціонувати 24 насоси.

На кожній ділянці працюють інженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Окрім того, за підтримки USAID_ВзаємоДія буде проведено комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво усіх трьох ділянок водогону.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11