2 жовтня, Дніпропетровщина: вдале полювання на «шахедів» та терор Нікопольщини

Відмінна робота наших ППО. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що вночі ворог атакував Дніпропетровщину ударними дронами.

Наші оборонці неба з ПвК «Схід» збили над областю 3 ворожі безпілотники. Дякую за цілодобову варту, – акцентував посадовець.

Терор не припиняється ані на мить. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора протягом дня агресор вкотре знущався з багатостраждальної Нікопольщини:

Зранку обстріляли з артилерії сам Нікополь. Знищено дачний будинок. Пошкоджено ще один дачний та 2 житлових будинки, господарську споруду та лінію електропередачі. По Марганецькій громаді били з артилерії та атакували дроном-камікадзе. На щастя, обійшлося без постраждалих серед населення.

Ранкова тиша обірвалася обстрілом. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив про те, що ніч в громадах району минула без обстрілів та надзвичайних ситуацій.

Це могло стати доброю новиною, адже, дні або ночі без обстрілів, на жаль, стали рідкістю. Однак, тиху ніч перекреслив гучний ранок в Нікополі – росіяни накрили один з районів міста вогнем ствольної артилерії. Наразі, фахівці обстежують територію. Попередньо – без постраждалих.

Через високу загрозу повторних обстрілів Євген Євтушенко закликав мешканців протягом дня дослухатись до попереджень про небезпеку та оперативно переходити до укриттів.

Місто живе та наближає Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що оперативна обстановка залишається під контролем ЗСУ:

Наші героїчні воїни продовжують захищати рідну землю та знищувати ворога. За даними Сил оборони таврійського напрямку, на Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам втрат, виснажують ворога. Закріплюються на зайнятих раніше рубежах. Триває контрбатарейна боротьба. Лише за останню добу підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ Таврія протягом доби виконали 1231 вогневе завдання. Загальні втрати ворога склали 251 окупант. Знищено 23 одиниці військової техніки противника. Зокрема, 5 ББМ, 8 артилерійських систем, 2 засоби ППО, 2 БпЛА, 4 одиниці автомобільної та 2 – спеціальної техніки. Також знищено 4 склади боєприпасів ворога.

Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона стабільна та контрольована. За словами посадовця, вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи працюють стабільно. Всі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов’язки.

Незважаючи на всі складнощі місто продовжує готуватися до зими.

Як би не було важко, Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок! Пам’ятайте, що загроза ракетних та дронових ударів зберігається високою по всій території України. Тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких, – закликав Олександр Вілкул.

Розпочинаємо новий робочий тиждень з бойовим настроєм. Попри все віримо у наші ЗСУ, підтримуємо один одного та знаємо, що разом здобудемо Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11