В Україні планують збудувати першу підземну школу

Освітній заклад, який буде відповідати найсучаснішим нормативним вимогам до захисних споруд, вже незабаром з’явиться у Харкові. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міський голова Ігор Терехов.
За словами очільника Харкова, таке укриття дасть змогу тисячам харківських дітей вичтись офлайн навіть під час щоденних загроз ракетних ударів з боку російських військових.
Ігор Терехов додав, що міська влада продовжить інвестувати в освіту навіть попри брак бюджетних коштів:
— Ми ні на гривню не скоротимо видатки на освітянський напрямок як цьогоріч, так і наступного року. Незважаючи на фінансові труднощі і доволі важке завдання збалансувати місцевий бюджет з урахуванням наявного дефіциту.
Варто зазначити, що з цього навчального року заклади загальної середньої освіти Харкова працюють у дистанційному режимі. Проте кілька разів на тиждень школярі збираються на офлайн-заняття в першій у світі школі в метро. Її відвідують понад 1 тис. школярів. На базі школи сформовано 61 клас, у планах влади – збільшити цю кількість до 68. До кожної з п’яти станцій метро школярів у супроводі вчителів підвозить шкільний автобус. Для цього в місті розроблені 34 маршрути. На станціях працюють психологи та медпрацівники. Окрім того, влада потурбувалася про дітей та оплатила їхнє харчування з міського бюджету.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11