28 вересня, Дніпропетровщина: вкотре від вибухів здригався багатостраждальний Нікопольський край

Нікопольщина – під безперервним ворожим вогнем. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак доповів, що цієї ночі ворог спрямував на Нікопольщину майже два десятки снарядів. Накрив артилерійським вогнем Мирівську громаду. На щастя, люди неушкоджені. Щодо збитків, яких місцевим завдали атаки – рятувальники ще уточнюють.
Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора ворог вдарив з безпілотника та обстріляв з артилерії Нікополь. Пошкоджено комунальне підприємство, інфраструктурний об’єкт, приватний будинок, господарську споруду, теплицю та 2 лінії електропередачі. На щастя, обійшлося без постраждалих.

 

Місто живе і працює заради Перемоги. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що загальна безпекова ситуація залишається під контролем ЗСУ:
– За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. За добу загальні втрати ворога склали 145 окупантів. Знищено 46 одиниць військової техніки противника. Зокрема, 2 ББМ, 5 артилерійських систем та мінометів, 29 БпЛА, 10 одиниць автомобільної та спеціальної техніки. Також знищено 8 складів боєприпасів ворога.
Щодо самого Кривого Рогу, то у місті стабільно працює вся важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи.
Як акцентував посадовець, продовжують свою небезпечну роботу сапери:
На території Зеленодольської громади, а саме у селі Мала Костромка днями було знайдено та ліквідовано сучасний касетний бойовий елемент від РСЗВ «Торнадо-С». Це наслідки обстрілів ще 2022 року. Тому закликаю всіх бути вкрай обережними, особливо на територіях раніше прифронтових громад.
Олександр Юрійович також повідомив, що Кривий Ріг продовжує готуватися до зимового періоду. І це не тільки перевірка котельних та теплотрас, а ще й придбання необхідної техніки. Окрім того, виконуються необхідні заходи, спрямовані на зміцнення об’єктів критичної інфраструктури, оборонних об’єктів, а також допомога військовим.
Загроза ракетних та дронових ударів зберігається високою по всій території України. Тому бережіть себе та своїх близьких, – закликав Олександр Вілкул.

Віримо у наші мужні ЗСУ, міцно тримаємо кожен свій фронт та крокуємо тільки вперед, тільки до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11