27 вересня, Дніпропетровщина: Нікопольщина знову під прицілом окупантів, є поранені та руйнування

Ворог вкотре вчинив терор Нікопольщини. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що Нікопольщина знову під ударом російської армії:

Вночі ворог гатив з важкої артилерії по Мирівській громаді та самому Нікополю. Постраждали дві людини – чоловіки, 44 та 68 років. Обидва зараз у лікарні в стані середньої тяжкості. Окрім цього, зайнялася двоповерхова будівля. Вогонь рятувальники оперативно приборкали. Пошкоджене приватне підприємство. Понівечені 4 господарські споруди, 1 – знищена вщент. Побиті 6 приватних будинків, авто, газогони та лінія електропередач.

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора в Нікопольському районі безпекова ситуація була також напруженою. Так, протягом дня окупанти 6 разів атакували Нікополь з артилерії та безпілотників. Через обстріли у місті знищено господарську споруду, пошкоджено комунальне підприємство та інфраструктурний обʼєкт, 2 житлових будинки, 1 господарську споруду. На щастя, люди не постраждали.

Ситуація – складна, тому обережність не завадить. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив про те, що ситуація в районі вкрай напружена через майже цілодобову загрозу ворожих артобстрілів. З огляду на це посадовець закликав мешканців прибережних територій протягом дня дослухатись до попереджень про небезпеку та одразу ж переходити до безпечних місць.

Місто піклується про Захисників та наближає Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що оперативна обстановка залишається під контролем ЗСУ:

За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. За добу загальні втрати ворога склали 190 окупантів. Знищено 35 одиниць військової техніки противника. Зокрема, 1 танк, 6 ББМ, 3 артилерійські системи та міномети, 1 РСЗВ, 15 БпЛА, 9 одиниць автомобільної техніки. Також знищено 5 складів боєприпасів ворога.

Щодо ситуації у місті, то вона стабільна та контрольована. Вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи працюють у штатному режимі.

Отже дотримуємось правил безпеки, віримо у Перемогу України та кожного Захисника, який щодня наближає цей заповітний день.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11