Українські оборонці відбили нічну атаку дронів та завдали влучних ударів у відповідь

     Протягом минулої доби російські терористи здійснили по території України 16 ракетних, 72 авіаційних удари, 65 обстрілів з РСЗВ. Атаки росіян призвели до загибелі та поранення мирних українців. Зруйновані житлові будинки, багатоповерхівки, готель, дитячий садок та інша цивільна інфраструктура. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

     За інформацією Командування повітряних сил ЗСУ, сьогодні вночі окупанти вкотре вдалися до атак дронами-камікадзе типу «Shahed-136/131». В небі над Україною наші Захисники знищили 26 таких безпілотників.

     Вночі ворожі дрони влучили у припортову інфраструктуру на Одещині. Про це повідомив керівник Одеської ОВА Олег Кіпер:

      – Протягом двох годин російські терористи атакували ударними безпілотниками Одеську область. Сили протиповітряної оборони працювали надзвичайно напружено. Більшість дронів збита. На жаль, в Ізмаїльському районі відбулись влучання у припортову інфраструктуру.
     За словами очільника ОВА, постраждали двоє водіїв вантажівок. Одного з важкою травмою руки забрали до лікарні, іншому на місці надали медичну допомогу.
     Пошкоджено складські приміщення, будівлю пункту пропуску, 6 фур та близько 30 вантажівок.

     На Черкащині є влучання в інфраструктурний об’єкт. За інформацією начальника Черкаської ОВА Ігоря Табурця, уночі ворог атакував область «шахедами»:

      – Силами ППО збито чотири повітряні цілі противника. Однак маємо влучання в інфраструктурний об’єкт. Попередньо без потерпілих. Наразі триває ліквідація наслідків.

     Окупанти також завдали удару по підприємству у Кривому Розі. Про його наслідки доповів голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул:

      – Ворог продовжує підлу тактику терору мирних міст. Вранці окупанти завдали ракетного удару (попередньо балістика) по Кривому Рогу. Вдарили по одному із підприємств міста. Усі оперативні служби працюють на місці. Наслідки уточнюються. Головне – без втрат.

     Як доповідають військові, на фронті протягом доби відбулося 25 бойових зіткнень.

     Авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 7 ударів по зенітно-ракетних комплексах противника.

     Наші ракетні війська уразили 9 артилерійських засобів, район зосередження живої сили та військової техніки, складу боєприпасів та станції РЕБ ворога.

     Загалом за добу втрати росії склали 400 окупантів та близько сотні одиниць військової техніки.

     Низький уклін кожному українському воїну, що мужньо захищає рідну землю та виборює мирне майбутнє для нашого народу. Підтримуємо ЗСУ, разом наближаємо Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11