Уряд запланував підтримку освітньої галузі на суму майже 180 мільярдів гривень

На наступний рік Міністерству освіти і науки вдалося закласти збільшення фінансування галузі за багатьма бюджетними статтями. В їх рамках запланували кошти на друк підручників, забезпечення Нової української школи (НУШ) й облаштування укриттів. Про це розповів міністр освіти і науки Оксен Лісовий під час «Форуму якості освіти-2023».
Так, за словами посадовця, величезну увагу у наступному році буде приділено питанню безпеки учнів. Згідно з проєктом Державного бюджету України на наступний рік, передбачається продовження облаштування укриттів у навчальних закладах. На ці цілі буде виділено 2,5 млрд грн, що на 1 млрд більше, ніж цьогоріч.
Окрім цієї статті, до переліку пунктів видатків на освіту буде закладено 1,5 млрд грн субвенції на Нову українську школу. За ці кошти для 5–7 класів НУШ придбають оснащення, навчальні матеріали, а також забезпечать восьмий пілотний клас.
Також проєкт Держбюджету-2024 передбачає 1 млрд гривень на закупівлю шкільних автобусів. Планується провести й модернізацію харчоблоків в закладах середньої освіти на суму 1,5 млрд гривень. На субвенції для підтримки дітей з особливими освітніми потребами планується виділити 304,6 млн гривень.
Міністр висловив сподівання, що Верховна Рада затвердить відповідні видатки у Державному бюджеті України на 2024 рік.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11