Талановиті покровчанки – переможці конкурсу «Казкова петриківка»

     Десятки майстрів Дніпропетровщини взяли участь в обласному конкурсі «Казкова петриківка». Головна мета, яку переслідували ініціатори громадська організація ГО ЖІНКИ плюс/WOMEN plus – збереження та розвиток традицій Петриківського розпису. За результатами конкурсу, серед переможців опинилися представники Будинку творчості дітей та юнацтва міста Покров. Про це повідомляє прес-служба міського голови.

     Організатори високо оцінили роботу Аріни Лахматової та її наставниці Ніни Якимової. Вони презентували відео майстер-клас: в стилі Петриківського розпису талановиті майстрині відтворили українську народну казку «Про дубок». Увійшовши до складу фіналістів та переможців конкурсу, покровчанки отримали дипломи та пам’ятні подарунки.

     До слова, Ніна Якимова дружина нашого колеги Юрія Кравченка, який працює механіком у Покровському карʼєрі.

     Ми пишаємося нашими митцями сучасності, які розвивають українське декоративно-орнаментальне народне малярство, додаючи йому нових неповторних рис! Захоплюємося їхнім живописом, яке відображає стародавні традиції та несе в собі розмаїття та красу Петриківського розпису! Щиро вітаємо творчий тандем – Ніну Якимову та її вихованку Аріну Лахматову, з перемогою! Бажаємо невичерпного натхнення та подальших визначних здобутків!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11