18 вересня, Дніпропетровщина: артобстріли Нікопольського району та відмінна робота наших сил ППО

Терор Нікопольщини триває. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що цієї ночі агресор продовжив знущатися над Нікопольщиною. Ворог чотири рази відкривав вогонь з важкої артилерії по Нікополю, Мирівській та Марганецькій громадах. Внаслідок обстрілів пошкоджене комунальне підприємство. Одна господарська споруда знищена, 6 – понівечені. Побиті й 5 приватних будинків. А ще – сонячні панелі. Інші наслідки атак уточнюються. Люди, на щастя, цілі.

Сергій Петрович також повідомив, що під ранок рф здійснила черговий ракетний обстріл України. Ракети були випущені з бортів Ту-95 з Каспійського напрямку. :

Оборонці неба з ПвК «Схід» ліквідували 2 крилаті ракети над нашим регіонам. Дякую їм за цілодобовий захист нашого неба!

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора окупанти атакували Нікопольщину з безпілотників та артилерії. Під удар знову потрапили Мирівська та Марганецька громади, а також місто Нікополь. Наслідки уточнюються, але постраждалих немає.

Небезпека все ще існує. Враховуючи складну безпекову ситуацію, начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко закликав мешканців прибережних територій протягом дня дослухатися до попереджень про загрозу артобстрілу та оперативно переходити до сховищ.

«Сталеве» місто впевнено наближає Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що оперативна обстановка залишається під контролем ЗСУ:

За даними Сил оборони таврійського напрямку, Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Лише за останню добу наші підрозділи виконали 978 вогневих завдань. Загальні втрати ворога склали 204 окупанти (безповоротні — 70, поранені — 130, полон — 4). Знищено 23 одиниці військової техніки противника. Зокрема, 6 артилерійських систем та мінометів, 1 СПГ, 11 БпЛА, 2 одиниці автомобільної техніки та 3 одиниці спеціальної техніки. Також знищено 1 склад боєприпасів ворога.

За словами посадовця, у Кривому Розі ситуація стабільна та контрольована. Вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи працюють стабільно.

Також Олександр Юрійович повідомив, що найближчим часом у місті буде впроваджено інститут помічників ветеранів, фахівці якого пройдуть спеціальне навчання та будуть закріплені за ветеранами та будуть готові надавати їм різнопланову допомогу.

Відновив свою роботу й Університет третього віку, котрий об’єднав представників «золотого покоління» міста, які прагнуть нових знань та крокують «в ногу» з часом. Цьогоріч Університет радо прийняв 200 нових студентів.

Як би не було важко, Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок! – акцентував Олександр Вілкул.

Приєднуємося до цих правильних слів та пам’ятаємо важливість внеску кожного, хто працює на благо України та задля наближення нашої спільної Перемоги! Всім гарного та продуктивного робочого тижня, а також віри у власні сили та наші мужні ЗСУ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11