За яким принципом будуть проіндексовані пенсії для українців у 2024 році?

Відповідь на це питання дав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час останнього засідання уряду. Окрім того, посадовець розкрив особливості нової пенсійної реформи, розповідаючи про новації в ухваленому Урядом проєкті держбюджету на наступний рік.
Так, за словами прем’єра, з 1 березня 2024 року відбудеться індексація пенсій для громадян України, так само, як це відбувалося у попередні роки.
– Ми будемо робити це і цього року, але більш справедливо. Ми хочемо, щоб солідарна пенсія для українців була зрозумілою, прозорою і складала 30% від середнього заробітку, – зазначив Шмигаль.
За словами посадовця, для реалізації запланованого будуть впроваджені коефіцієнти та бали, які дозволять людям з однаковими умовами виходу на пенсію, незалежно від його часу, отримувати однакову пенсію й однакову індексацію.
– Ми називаємо це справедливою індексацією. Тобто пенсія буде індексуватися, незалежно від часу виходу на заслужений відпочинок, це буде завжди однаковий рівень для всіх людей, які пройшли однаковий шлях, – наголосив Денис Шмигаль .
Керівник уряду акцентував, що завдяки реалізації цієї реформи середня пенсія в Україні перевищить 6 тис.грн. Шмигаль додав, що держава і надалі буде напрацьовувати механізм впровадження накопичувальної пенсійної системи.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11