14 вересня, Дніпропетровщина: російський терор відчули Нікополь, Марганецька та Першотравневська громади. Без постраждалих

     Внаслідок нічної російської атаки постраждали Марганецька та Першотравневська громади. Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак:

     – Вночі оборонці неба з ПвК «Схід» збили над областю три безпілотники. Уламки одного з них впали в Першотравневській громаді, що на Нікопольщині. Частково зруйнований приватний будинок. Ще 6 – пошкоджені. Понівечені й 8 господарських споруд, 3 авто. Зайнялася суха трава, пожежу рятувальники загасили.

     Крім того, окупанти обстрілювали Марганецьку громаду з важкої артилерії та «Граду». На щастя, всюди минулося без постраждалих. За словами керівника ОВА, надзвичайники обстежують уражену територію та з’ясовують наслідки атак.

     Бути пильними та дбати про безпеку закликав начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко. Він окремо подякував жителям району за повідомлення щодо прольоту «шахеда»:

      – Це допомагає ефективніше протидіяти повітряним атакам росіян.

     Посадовець попросив громадян дослухатись до попереджень про небезпеку.

      Наші воїни успішно штурмують позиції росіян. Про ситуацію на Таврійському напрямку фронту доповів Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул:

     – Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. В результаті штурмових дій українські воїни мають частковий успіх в районі Роботиного, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці. За добу втрати ворога вбитими склали 102 окупанти, пораненими – 266. Знищено 40 одиниць військової техніки противника. Зокрема, 11 танків, 7 ББМ, 1 артилерійська система, 14 БпЛА, 7 одиниць автомобільної техніки. Також було знищено 2 склади боєприпасів та 2 інших важливих об’єкти ворога.

     Сапери знешкоджують небезпечні знахідки. За словами посадовця, на території Новопільської громади Криворізького району під час земляних робіт знайшли бойову частину від «шахеду». Сапери її ліквідували.

     Олександр Вілкул закликав усіх бути вкрай уважними та обережними. При виявленні підозрілих предметів у жодному разі не чіпати їх, а дзвонити 101 або 102!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11