«Містам-героям, викуваним зі сталі»: Укрпошта випустила символічні марки до річниці деокупації Харківщини

     До річниці звільнення населених пунктів Харківської області від російських загарбників Укрпошта випустила марки «Міста Героїв. Харківщина». Поштовий випуск присвячено таким містам-героям: Балаклії, Ізюму, Куп’янську, Харкову. На марках зображено моменти підняття у цих містах українського прапора, як емоційного символу свободи. Ескізи розроблені креативною агенцією I AM IDEA. Про це йдеться на сайті Укрпошти.

     Харківська операція вважається однією з найуспішніших наземних військових операцій Сил оборони України, феномен якої досліджують історики по всьому світу.

     – 24 лютого 2022 року Харківщина першою, разом з іншими прикордонними з росією регіонами, зустріла окупантів не квітами і обіймами, а зброєю та люттю: харків’яни самовіддано захищали місто, а на захоплених ворогом територіях краю місцеві жителі й військові відчайдушно чинили супротив загарбнику. І вже у вересні 2022 року ЗСУ стрімкими контрударами звільнили від окупантів майже всю область. Харківщина вистояла завдяки відвазі військових та звичайних людей. Завдяки тим, хто проклав евакуаційні маршрути, хто збив російський штурмовик над небом Харкова, хто врятував безцінний музейний експонат, хто своїм опором та сміливістю допоміг звільнити рідну землю, розповідають в Укрпошті.

     Відсьогодні марку «Міста Героїв. Харківщина» можна придбати онлайн або у відділеннях Укрпошти по всій Україні. Тираж 75 000. Кількість марок в блоці 4.

     У звільненні української землі є велика заслуга місцевих мешканців, які чинили потужний супротив окупантам. Всім, хто героїчно змушував ворога тікати з Харківської області, присвячена нова символічна марка від Укрпошти. Про це розповів гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський:

      – Містам-героям, викуваним зі сталі. Ці міста створені не з бетонних стін, а з людей, що роблять надможливе. І саме їм ми присвячуємо нову марку «Міста Героїв. Харківщина». На честь ЗСУ, які, у шалено короткі терміни, провели найпотужнішу контрнаступальну операцію з часів Другої світової. На честь місцевих, які, попри загрозу катувань, передавали позиції ворога. І, в тому ж числі, на честь працівників української пошти, які до останнього пов’язували Харківщину з Україною та намагались зберегти наше майно. Тому дякую всім і, звісно, нашій героїчній харківській команді, з якою я маю честь бути сьогодні разом.

     Гендиректор Укрпошти був глибоко вражений витримкою та мужністю українців.

      – Рівно рік тому я з командою проїхав по щойно звільненим Ізюму, Балаклії та Купʼянську, щоб побачити, що залишили окупанти і як швидко ми можемо відновити роботу. Роботу відновили за лічені дні, а наші Збройні Сили довели фактом усьому світу, що Україна переможе. Це був переломний момент на користь миру на українських умовах. Кожного разу, приїжджаючи у цей регіон, я щиро дивувався витримці та позитиву людей. Пережити пекло окупації, більше 2500 повітряних тривог, але залишатися людьми, допомагати, бути вірним країні та народу до останнього. Харківщина — це Україна! Слава Героям! написав Ігор Смілянський.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11