Готовність до зими та стан енергосистеми. В облраді обговорили нагальні питання громад

12-го вересня на базі Дніпропетровської обласної ради пройшла нарада за участю керівників всіх 86 громад. Про це повідомили в облраді. Стосовно ситуації у Покрові звітував міський голова Олександр Шаповал, Нікопольщину представляв начальник РВА Євген Євтушенко.

За словами голови обласної ради Миколи Лукашука, під час наради обговорювали пріоритетні питання формування місцевих бюджетів на 2024 рік, а також розвитку медичної системи регіону. Головним став пункт стосовно підготовки громад до опалювального сезону.

Є питання, які треба вирішити, але всі готові до зими, — зазначив очільник облради.

Начальник ОВА Сергій Лисак, який теж був присутній на зустрічі, додав, що в рамках підготовки до холодної пори область рухається за графіком:

Потурбувалися про резервні джерела живлення, запаси паливно-мастильних матеріалів. Укомплектували ремонтні та аварійно-відновлювальні бригади. Спільно маємо зробити все, аби мешканці були з водою, газом, електроенергією.

Буквально за місяць до початку опалювального сезону найбільш актуальним питанням є готовність електромереж до випробувань. Про це розповів керівник «ДТЕК Дніпровські електромережі» Андрій Терещук:

  • Наразі область готова до різних сценаріїв. Ми розуміємо, що ворог може відновити спроби зруйнувати нашу енергосистему, обстрілюючи обʼєкти критичної інфраструктури. Саме тому зараз енергетиками проводяться усі необхідні поточні ремонти, забезпечуються захистом усі підстанції, посилюється стійкість та надійність електромереж. Головна мета – зробити все, щоб електромережі були готові до викликів зими і, за можливості, уникнути відключень.

Завершили офіційний захід подякою нашим Захисникам, які дають гідну відсіч ворогу і мужньо боронять кордони Дніпропетровщини та всієї країни від російських окупантів.



Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11