Генштаб ЗСУ: «Українські оборонці завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці»

     Сили оборони продовжують боронити схід та південь України, ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та просуваються на Бахмутському. Знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

     За добу російська армія втратила 590 окупантів та понад сотню одиниць техніки. При цьому загарбники не припиняють тероризувати цивільне населення України. Противник завдав 7 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснив понад 56 обстрілів з РСЗВ. Під артилерійським вогнем опинилися більше 45 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Крім того, російські окупанти завдали масованого авіаційного удару із застосуванням ударних БпЛА по інфраструктурі Одеської та Сумської областей. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

     Як доповідає Командування повітряних сил ЗСУ, у ніч на 13 вересня російські окупанти атакували Одещину та Сумщину кількома групами ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Усього зафіксовано пуски 44 «шахедів». Основний напрямок їх польоту – південні райони Одещини, портова інфраструктура регіону. Внаслідок бойової роботи наші військові знищили 32 ворожі дрони.

     За словами керівника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера, декілька груп ударних дронів було спрямовано по Ізмаїльському району.
     – На жаль, є влучання. Зафіксовані пошкодження припортової та іншої цивільної інфраструктури. Триває ліквідація наслідків. Рятувальники приборкують пожежу. Відомо про 6 постраждалих цивільних осіб. Три людини у важкому та троє у середньому стані важкості доставлені до лікарні, їм надається вся необхідна допомога, – написав посадовець.

     Також 3 ворожих БпЛА знищили вночі у небі над Сумщиною.
     – Дякуємо захисникам неба! – зазначили у Сумській ОВА.

     Вздовж лінії розмежування за добу відбулося 34 бойові зіткнення.

     Українська авіація завдала 9 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

     Підрозділи ракетних військ, артилерії та безпілотних систем уразили 10 ворожих артилерійських засобів, 2 зенітно-ракетних комплекси, район скупчення особового складу, станцію радіоелектронної боротьби, пункт управління та 5 складів боєприпасів.

     Вдячні нашим Захисникам за щоденний подвиг заради вільного майбутнього для кожного з нас! Віримо в ЗСУ! Разом крокуємо до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11