12 вересня, Дніпропетровщина: ворог «поливав» вогнем Нікополь, Марганець та Великомихайлівську громаду

     І вдень, і вночі козацький край потерпав від ворожих обстрілів. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що росіяни гатили з РСЗВ та важкої артилерії.

     – Надвечір ворог атакував Нікополь. Вночі – обстріляв Марганець. Пошкоджені магазин, 7 приватних будинків, господарські споруди. Понівечені 3 газогони та стільки ж ліній електропередач. Вранці агресор вдарив по Великомихайлівській громаді Синельниківського району. Зачепило лінію електропередач. Люди цілі, – додав керівник ОВА.

     Вчора вдень окупанти чотири рази обстріляли Нікополь. Керівник обласної ради Микола Лукашук поінформував, що внаслідок ворожої атаки зруйноване комунальне підприємство, магазин, два приватних підприємства, навчальний заклад, п’ятиповерховий будинок, 5 житлових будинків, стільки ж господарських споруд, автобус, 3 легкових автомобілі та газопровід. Постраждали троє чоловіків. Вони зараз в лікарні, де їм надають всю необхідну меддопомогу.

      – Серед постраждалих у Нікополі 24-річний чоловік отримав серйозні поранення обох ніг. Він знаходиться у важкому стані. Лікарі надають усю необхідну допомогу. Ще двоє чоловіків 47 та 56 років госпіталізували у стані середньої тяжкості, – зазначив посадовець.

     Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко у зв’язку з можливими обстрілами закликав громадян протягом дня дослухатись до попереджень про небезпеку та у разі необхідності одразу ж переходити до укриття.

     «Сталеве серце» Дніпропетровщини бʼється заради Перемоги. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів щодо ситуації на фронті. За його словами, вона залишається під контролем ЗСУ:

      – За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. За добу втрати ворога вбитими склали 102 окупанти, пораненими – 257. Знищено 24 одиниці військової техніки противника та 7 складів боєприпасів ворога.

      Що стосується самого Кривого Рогу, за словами керівника, у місті стабільно працюють вся важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи. Криворіжцям, які постраждали від російської агресії, надається всебічна допомога.

     – Як завжди, зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! – наголосив Олександр Вілкул.

     Тримаємось, підтримуємо ЗСУ та наближаємо нашу спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11