Політлідерка Німеччини в Києві оголосила про постачання партії бронетранспортерів для ЗСУ та засудила росію за примусову депортацію українських дітей

     Сьогодні в Україні з неоголошеним візитом перебуває міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Це вже вчетверте з початку повномасштабної російської агресії. Після прибуття до Києва вона пообіцяла нашій країні подальшу підтримку на шляху до Європейського Союзу. Про це повідомляє німецьке видання ZDF.

     На тлі невпинних атак росії на інфраструктуру та енергосистему Анналена Бербок заявила, що її країна хоче ще тісніше зв’язати свою енергетичну мережу з українською. Це дозволить не боятися за свої ресурси, якщо путін націлиться на підстанції.

     – Україна захищає свободу всіх нас. Так само як Україна стоїть за нас, вона також може покластися на нас, – запевнила міністерка закордонних справ Німеччини.

     У МЗС Німеччини переконані в необхідності продовження реформ в Україні, зокрема, у боротьбі з корупцією. Зазначається, що з червня 2022 року Україна має статус кандидата в ЄС. Із семи пріоритетів реформ, визначених комісією ЄС, деякі частково виконані. Новий звіт комісії про прогрес очікується в жовтні.

     Анналена Бербок також торкнулася теми про примусову депортацію українських дітей до рф.

     – Росія не тільки вбиває своїми бомбами, але й позбавляє багатьох тисяч українських дітей майбутнього. Їх викрадають з дитячих закладів, дитячих будинків і шкіл з метою депортації в російські табори перевиховання або віддачі на усиновлення до росії. Відомості про надзвичайне промивання мізків російською владою, щоб знищити будь-які мости між дітьми та їхніми родинами та батьківщиною, розривають серце, – поділилася міністерка.

     За її словами, ця тема також має відіграти важливу роль на тижні Генеральної Асамблеї ООН.

     Слова підтримки з боку Німеччини підкріплюються рішучими діями. Знаково, що федеральний уряд країни доручив компанії Rheinmetall поставити в Україну 40 бойових машин піхоти Marder. Їх вартість складає десятки мільйонів євро. Замовлення розмістили в серпні 2023 року. Про це йдеться на сайті компанії.

     Компанія Rheinmetall продовжує роботу над тим, щоб нову партію БМП Marder можна було доставити відповідно до контракту, починаючи з 2023 року.

     Завдяки цьому замовленню загальна кількість маши Marder, які Rheinmetall поставить в Україну, збільшиться до 80.

     Довідка. 21 березня 2023 року компанія вже випустила перші 20 бронетранспортерів для України на замовлення федерального уряду. Ще 20 ввели в експлуатацію в червні 2023 року. Їх також нещодавно доставили. БМП Marder, розроблена для Бундесверу і досі там використовується, є однією з найбільш перевірених систем озброєння такого роду у світі. За час експлуатації машина неодноразово модернізувалась і підвищувала бойові якості.

      – Надані бронетранспортери – це капітально відремонтовані Marder 1A3, які компанія Rheinmetall раніше взяла зі складу Бундесверу. Ще навесні 2022 року компанія власним коштом розпочала ремонт бронетранспортерів для негайної бойової готовності. Робота над бойовою машиною піхоти Marder зараз триває на підприємствах Rheinmetall в Унтерлюсі та Касселі. За місяць можна поставити до десяти БТРів, – зазначають у Rheinmetall.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11