ЄС засудив російські псевдо-вибори на незаконно окупованих територіях України

     8-10 вересня в росії, а також на тимчасово окупованих територіях України, пройшли регіональні та місцеві вибори. Європейський Союз рішуче засуджує їх проведення в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь, в окремих регіонах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

     Про це йдеться у заяві представництва Європейського Союзу в Україні:

      – Ми рішуче відкидаємо цю нову марну спробу росії легітимізувати або нормалізувати свій незаконний військовий контроль і спробу анексії частини українських територій, що були засуджені в Резолюції ГА ООН, прийнятій 12 жовтня 2022 року. Це є ще одним явним порушенням міжнародного права, включно зі Статутом ООН, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Європейський Союз не визнає і не визнаватиме ні проведення цих так званих «виборів», ні їхні результати. Політичне керівництво росії та особи, причетні до їхньої організації, понесуть відповідальність за ці незаконні дії.

     Зазначається, що псевдо-вибори на тимчасово окупованих територіях України відбулися в умовах насильницької депортації, масових і систематичних порушень прав людини. Українців заганяли на виборчі дільниці шляхом залякування та посилення репресивних заходів. Для участі у виборах росіяни примусово видавали громадянам України російські паспорти, в тому числі і дітям.

      – Європейський Союз високо цінує мужність мешканців України, які виступили проти фіктивного голосування та продовжують опиратися російській окупації. Європейський Союз залишається твердо відданим підтримці України та її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності. Росія має негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої війська та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів, – наголошують у ЄС.

     ЄС закликає росію дотримуватись міжнародних зобов’язань щодо прав людини та основних свобод. Попри це, країна-терористка продовжує відверто їх ігнорувати.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11