Німеччина посилить енергетичну стійкість України

Україна отримає більше засобів протиповітряної оборони від Німеччини. Ця країна-партнер нашої держави надішле партію самохідних зенітних установок Gepard, призначених для захисту об’єктів енергетичної інфраструктури від російських ударів. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.
Глава держави розповів, що в суботу, 9 вересня, він провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Його головним питанням стала енергетична стійкість України на тлі намірів рф повернутися до ударів по критичній інфраструктурі.

– Чітко усвідомлюємо, що російське зло теж готується до зими – готується нести страждання. ППО, підготовка енергетики, соціальної системи, відповідні пакети підтримки від партнерів – усі посадові особи та командувачі мають чіткі завдання. Керівники обласних адміністрацій звітуватимуть щоденно про підготовку, – зазначив глава держави.
Він також наголосив, що влада мобілізує всі сили, щоб збільшити постачання різних систем ППО для наших захисників і покращити фізичний захист об’єктів енергетики.
Довідка. Gepard – це зенітна самохідна установка, призначена для прикриття сухопутних військ та знищення повітряних цілей. В Україні Gеpard став ефективною зброєю проти дронів-камікадзе Shahed іранського виробництва, які застосовують російські окупаційні війська для обстрілів нашої території.
Перші артилерійські установки Gepard від Німеччини Україна отримала наприкінці липня 2022 року.
У червні 2023 року керівник Ситуаційного центру з питань України при німецькому Міноборони Крістіан Фройдінґ повідомив, що до кінця року Німеччина має намір надати Україні ще 45 зенітних самохідних установок Gepard для посилення протиповітряної оборони.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11