Педагогів Нікопольщини навчатимуть «Силі підтримки»

6-го вересня у Нікополі стартував пілотний проєкт «Сила підтримки», під егідою Дніпропетровської обласної ради. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив очільник ДОР Микола Лукашук.

Як пояснив посадовець, така ініціатива представляє собою курс тренінгів для освітян району, де вони опанують теоретичні та практичні заняття, навчаться надавати першу психологічну допомогу школярам.
Загалом у Нікопольському районі функціонують 73 заклади загальної та середньої освіти. Там навчаються майже 23 тисячі учнів. Серед них є й діти переселенців, котрі з батьками переїхали до району через війну.
Населені пункти Нікопольщини практично щодня піддаються ворожим обстрілам, і тому навчальний рік для учнів розпочався в дистанційному режимі. Через таку безпекову ситуацію школярі не можуть ходити до школи. Але, попри всі виклики та перешкоди військового часу, діти все одно не припиняють здобувати освіту. Педагоги, у свою чергу, змушені працювати у надважких умовах. Адже, погодьтеся, що постійні тривоги, обстріли та ракетні загрози – все це надзвичайно сильно впливає на психологічний стан учасників освітнього процесу, особливо школярів, – акцентував Микола Васильович.

І якщо під час уроку трапиться екстрена ситуація, то викладач не буде мати змоги допомогти учневі. Саме тому обласна влада запровадила курс тренінгів про те, як діяти у таких випадках та як заспокоїти дитину.
Микола Лукашук впевнений, що таке навчання піде освітянам на користь. Він висловив слова подяки кожному, хто долучився до реалізації важливого проєкту.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11