У ЗСУ розповіли про завдання бригади морських дронів

У складі Військово-морських сил (ВМС) ЗСУ створено окрему бригаду морських дронів різних типів, про які раніше не розповідали. Про це повідомив спікер командування Дмитро Плетенчук.

Тепер же стали відомі деякі подробиці про новий підрозділ. Так, за словами Плетенчука, бригада використовує різні типи дронів: підводні, надводні, для розвідки, розмінування та вогневого ураження противника.

росіяни намагаються уникати зустрічі з нашими «морськими пташками», ховаючись за тимчасово окупованим Кримом. Ворожі кораблі перебувають у себе в бухтах, де вони захищені загородженнями та різними системами охорони або тримаються ближче до Новоросійська, – деталізував ситуацію стосовно флоту окупантів Дмитро Плетенчук.

За його даними, наразі у Новоросійську перебуває менше кораблів противника, ніж раніше, через напружену безпекову ситуацію.

Стосовно того, чи зможуть українські морські дрони ліквідувати ворожий флот з акваторії Чорного моря, то наразі, за словами речника, прогнозувати щось надзвичайно важко.

Слід розуміти, що виконувати деякі задачі можуть тільки такі корабельні одиниці як фрегати та корвети. Так само як є певне призначення, наприклад, у ППО. Тому актуальною задачею для нас зараз є відбудова вітчизняних Військово-морських сил і поповнення флоту потужними військовими кораблями. Для досягнення цієї мети та зміцнення флоту ми будемо скеровувати всі наші зусилля, – запевнив спікер ВМС ЗСУ.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11