У «Дії» з’явились нові соціальні сервіси

4-го вересня у застосунку «Дія» стали доступними чотири нові соціальні сервіси. Про це в ефірі «Українського радіо» повідомив заступник міністерства соціальної політики Костянтин Кошеленко.

Так, допомога буде надаватися:
  • При усиновленні дитини.
  • Людині, яка доглядає хвору дитину.
  • Особам з інвалідністю дитинства та дітям з інвалідністю.
  • На дитину одинокій матері чи батькові.

Посадовець на прикладі послуги «Допомога при усиновленні дитини» пояснив її суть, а також розкрив роль відомства у модернізації  сервісів.

Він акцентував, що зараз в Україні, на жаль, багато дітей лишаються без батьків. І тому такий комплекс послуг з усиновлення актуальний і буде цікавим надалі.
Завдяки порталу «Дія» люди отримають змогу подати документи, а також первинну консультацію щодо усиновлення. Далі вже можна буде зареєструватися кандидатом на усиновлювача.
Таким чином, ми спрощуємо один з найбільш бюрократичних непрозорих процесів. Також працюємо над тим, щоб він проходив швидко та ефективно, – пояснив Костянтин Кошеленко.
Він додав, що люди, які думають про всиновлення, не обов’язково повинні особисто відвідувати Службу в справах дітей, а можуть розпочати цей шлях на порталі «Дія».
Також Костянтин Кошеленко додав, що фахівці очолюваного ним відомства постійно працюють над тим, щоб удосконалити сервіси і зробити їзх більш доступними в електронному вигляді.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11