ППО та енергетики – у режимі бойової готовності до можливих ударів рф

Протиповітряна оборона (ППО) України продовжує зміцнювати свої сили напередодні можливих осінніх обстрілів. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат. Натомість, енергетики активно готують енергосистему до зими. Про це доповів міністр енергетики Герман Галущенко.

За словами Юрія Ігната, ППО України комбінують радянські та західні зразки техніки для ефективного протистояння ракетним та дроновим атакам. Через те, що територія нашої країни велика, наявних засобів ППО для повного захисту її неба все одно недостатньо. Саме через це «військовим доводиться організовувати протиповітряну оборону локально, щоб захистити міста та стратегічні об’єкти».
За словами спікера Повітряних сил, восени 2022 року, коли рф розпочала масовані атаки, в Україні не було західних зразків засобів середнього радіуса дії. Лише восени наша держава отримала перші NASAMS та IRIS у дуже обмеженій кількості. А вже сьогодні ми маємо таке різноманіття засобів ППО, якого немає в усьому світі
Наші ЗСУ зміцнюють протиповітряну оборону. При цьому ефективність боротьби з ворожими повітряними засобами ураження продовжує залежати від кількості засобів ППО – якщо їх буде більше, то й результат отримаємо кращий, – акцентував посадовець.

Енергетики теж не гають часу. Протягом літнього сезону вони проводили масштабну ремонтну кампанію, котра, зокрема, включала модернізацію енергоблоків вітчизняних атомних станцій.
Атомна генерація несе понад 50% всієї генерації країни. Всі 9 блоків, які знаходяться на підконтрольній Україні території, мають 100% відпрацювати протягом цієї зими, – повідомив посадовець.
Також керівник додав, що наразі фахівці готують енергосистему до роботи в осінньо-зимовий період. Галущенко припускає, що, скоріше за все, ворог знову буде намагатися поцілити по об’єктах енергогенерації. Саме тому головним завданням зараз є забезпечення захисту від таких ударів.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11